måndag 5 mars 2012


Till middag i tisdags blev det ugnstekt torsk i en såsbädd gjort på grädde, chilisås, gurkmeja och dill. Sedan riven ost ovanpå detta. Det blev bra och till och med hjärtat tyckte också det var gott. Till detta serverades kokt potatis, spenatblad, paprika, äpple och lite rapsolja på.


 Fick ett ryck att jag skulle testa på att göra en banantårta. Hjärtat vill ha det på sitt kalas och Anita ska göra den, men jag tänkte jag skulle prova. Men du kan vara lugn Anita, han tycker din är godast :)

Sockerkaksbotten

50 g smör
2 ägg
1 dl socker
1 ½ dl mjölk
2 ½ dl dinkelsikt
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform. Smält smöret och låt det kallna.
Vispa ägg och socker till ett ljustgult skum.
Häll i smör och mjölk och blanda om. Tillsätt dinkelsikt och blandat med bakpulver och smaksättning (om man vill ha det). Rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 min. Stjälp upp kakan och låt svalna på galler.

Denna har jag fyllt med mosad banan och kokos.
På ovandelen är det mosad banan blandat med lätt kesella.
Garnerat med banan och blåbär.

Denna tyckte jag om!



Recept på bananmousse (räcker till ett lager tårtfyllning)

3 mogna bananer
3 äggulor
½ dl socker
2-3 dl vispgrädde
ev marsánpulver

Mosa bananerna ordentligt. Vispa äggulorna tillsammans med sockret, tills det blir lite pösigt. Häll bananerna i äggsmeten och rör om.
Vispa grädden ganska hårt och tillsätt banansmeten. Man kan tillsätta marsánpulver ifall man tycker att moussen är för lös, häll i tills man tycker den är lagom fast.

Jag hade moussen både som fyllning och på ovandelen.

Hjärtat tyckte om denna!

Dom båda tårtorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar