måndag 5 mars 2012

Onsdag

Använde mig av dom sista blåbären som vi använde igår till en smoothie.
Blandade med lingon också.
Kokt ägg och ingfärsvatten med pressad citron.

Har varit sugen på moussaka ett tag, så idag fick det bli det.

2 port.

1½ aubergine
½ lök
2 tsk olja
300 g nötfärs
1 morot
150 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
3 dl minimjölk (jag hade lättmjölk)
2 tsk Maizena
40 g hårdost (10 %)
salt och peppar
muskotnöt

Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen i skivor och strö salt över för att få ut vattnet. Låt stå ca en timme.
Hacka och fräs löken i 1 tsk olja. Smula ner köttfärsen och låt den bryna med. Blanda ner riven morot, krossade tomater och tomatpuré. Låt såsen småkoka under lock, ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
Rör ut Maizena i lite av mjölken i en kastrull och koka upp. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud i 5-10 min. Rör om då och då så det inte bränner vid. Tillsätt osten och smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Lägg auberginerna i ett dukrslag och låt rinna av. Torka av skivorna med hushållspapper. Bryn i 1 tsk olja på båda sidorna och låt rinna av på hushållspapper. Varva aubergine, köttfärssås och ostsås i en ugnsfast form. Avsluta med aubergine och ostsås.
Gratinera i ugnen i 40-45 min tills moussakan fått fin, gyllenbrun färg. Servera gärna med grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar