måndag 7 maj 2012

Broccolisoppa



Antal portioner: 2
Färdigt på: 25 min

250 g broccoli
1 st lök (alt 3 schalottenlökar)
1 st zucchini (jag hade aubergine i och det fungerade lika bra)
1 msk olivolja
½ msk curry
6 dl vatten
1 st kycklingbuljongtärning ekologisk (jag använde lantbuljong)
½ tsk timjan
1 krm sambal oelek
salt och peppar
ev 1 dl ekologisk grädde alt. sojagrädde för att få en lite mildare smak på soppan.

1. Skala och hacka lök och zucchini.
2. Dela broccolin i mindre buketter.
3. Häll olivoljan i en tryckkokare, eller en vanlig kastrull, och värm på medelhög värme.
4. Fräs lök, curry, sambal oelek och timjan i olivoljan i ca 1 min.
5. Tillsätt zucchini och broccoli.
6. Rör om och fräs några minuter.
7. Tillsätt vatten och buljong och sätt på locket på tryckkokaren, eller locket på en vanlig kastrull.
8. Koka på högt tryck i 7 min, eller koka 20 min i vanlig kastrull.
9. Tag av soppan från värmen och släpp ut ångan försiktigt ur tryckkokaren.
10. Mixa soppan hastigt så att den fortfarande har lite bitar i sig.
11. Salta och peppra efter smak.
12. Tillsätt ev. lite grädde om du vill ha en mildare och rundare smak på soppan.

(recept.nu - Anna Skipper)

För att få en lite matigare soppa så stekte jag på lite kassler och hällde i soppan när allt var klart.
Toppade med färsk persilja ifrån balkongen.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar