Måndagens och tisdagens frukost har bestått av 2 kokta ägg, 50 g ost (10 %), apelsin och banan (mån), banan och 2 kiwi (tis).
Till middag igår blev det fyllda auberginer
4 port
4 auberginer
500 g nötfärs (max 10 % fett) - vi hade vildsvinsskav
1 sto gul lök
4 msk olivolja
1 tsk curry
2 krm salt
3 dl riven ost
Halvera på längden och gröp ur auberginerna väl. Skär aubergineköttet i små tärningar. Skala och hacka löken. Värm olivoljan i en stekpanna och fräs löken och auberginetärningarna i ca 5 min, till de har mjuknat. Ta upp grönsaksfräset och bryn köttfärsen. Smaka av med curry och salt. Blanda köttfärsen och grönsakerna och fyll auberginehalvorna med blandningen. Strö över riven ost och gratinera på 200 grader i ca 30 min, tills även aubergineköttet som är kvar inuti skalet är mjukt.
Servera gärna med en sallad av gröna blad, gurka och tomat.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar