Igår lagade jag kålpudding till middag.
Till 4 port
600 g vitkål
500 g älgfärs ((alt. nötfärs) - vi hade nötfärs
1 gul lök
2 msk olivolja
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
svart- och vitpeppar
1 dl matlagningsgrädde
½ dl okokt fullkornsris - jag tog hel bulgur
2 dl frysta lingon
Finstrimla kålen och koka den med 2 dl vatten i en kastrull tills den har mjuknat, ca 15 min. Medan kålen kokas bryner du färsen och den hackade löken i oljan i en stekpanna och smaksätter med en buljongtärnning och salt samt peppar efter smak. Häll över färsblandningen i en kastrullen med kålen, och tillsätt sedan grädden och riset. Blanda väl.
Lägg bladningen i en ugnsform och stek i mitten av ugnen på 200 grader i ca 40 min. Du kan röra runt blandningen en gång undertiden så att ytan inte bränns. Servera med frysta lingon.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar