Vitt vin serverades till :)
Detta recept är egentligen en förrätt till 4 port. Men går utmärkt att äta som 2 port till en middag.
- serveras med paprikatoast
4 port - 30 min
1 schalottenlök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 ½ dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 msk sherry
1 röd chili, finhackad
olivolja med tryffel
Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och blanda in i den frästa löken. Häll på vatten och vispa slätt. Tillsätt grädde, kycklingfond och sherry.
Låt småkoka i ca 5 min.
Mixa soppan slät i en blender eller med en stavmixer. Toppa med finhackad chili och några droppar tryffelolja vid servering.
Paprikatoast
2 skivor vitt surdegsbröd
smör
1 krm starkt paprikapulver
2 msk finhackad dill
flingsalt
Dela brödskivorna i 4 bitar. Stek brödet i smör och krydda med paprikapulver, dill och salt.
Servera soppan med toasten.
(Recept ifrån Halv åtta hos mig)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar