Detta är en sats med mellanstoraköttbullar, gör du riktigt små bullar får du fler.
45-50 st
3 msk ströbröd
1 ½ dl vispgrädde
1 gullök
2 ½ tsk salt
½ tsk mald kryddpeppar
½ tsk mald kryddnejlika
½ tsk mald svartpeppar
800 g nötfärs
1 ägg
3-4 msk smör eller margarin
1. Blanda ströbröd och grädde
2. Riv löken riktigt fint och vänd ner i blandningen tillsammans med salt, peppar och nejlika.
3. Låt allt stå och svälla i ca 10 min
4. Blanda ner ägget i nötfärsen och arbeta in gräddblandningen lite i taget, så att det blir en jämn fin smet.
5. För att få lika stora bullar kan du använda dig av ett vattensköljt matskedsmått. Tag upp färsen med måttet och rulla bullar som du placerar på vattensköljd skärbräda. Håll händerna fuktiga och skölj måttet mellan varje bulle.
6. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i medelvarm stekpanna tills de har fått fin färg och är genomstekta.
(Recept ifrån tdningen Lantliv)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar